woensdag 25 februari 2009

Confessions of a Shopaholic

Hahahaha, ik heb hem al gezien en hij is nog niet eens uit. Nee, niet illegaal, dat doe ik niet. Gewoon in de bios. HAHA!

Nou, even serieus. Ik zou eigenlijk ook de boeken moeten lezen als ik echt een serieus reviewer was. Maar dat ben ik niet en dat heb ik ook niet gedaan.

Wat vond ik van de film:

Niet zo scherp als 'The Devil Wears Prada' en niet zo grappig als 'Bridget Jones' Diary'. Maar moeten we altijd vergelijken? Ok, 'Shopaholic' gaat ook over een single dame die van kleding houdt en dan niet van de minste merken. En het gaat ook over liefde, want er is toch altijd een man?? En ook zij is een klungel die stomme fouten maakt die altijd in haar voordeel werken.

Ik zou wel eens een chick film willen zien zonder man. Misschien een lesbische heldin of gewoon een vrouw die niet zo geïnteresseerd is in die kerels. Dat ze gewoon over straat loopt en dat er eens een keer niemand met haar flirt. Dat ze in een bar staat, dat niemand tegen haar praat, laat staan een glas champagne aanbiedt. (Zoals dat ook in onze saaie levens gebeurt, want zeg nou zelf: de Nederlandse man koopt hooguit een biertje of een glas wijn voor je.) Dat zou leuk zijn. Kijken wat er dan gebeurt. Niks waarschijnlijk, daarom schrijven ze er altijd een vent bij.

En ook vraag je jezelf af bij dit soort films; hoe komen die dames toch aan het geld om al die labels te kopen? Ik weet zeker dat het leven in New York of welke stad dan ook, niet goedkoop is. Wonen is duur, transport is duur en eten is duur. Ook met een aardige baan heb je aan het eind van de maand niet zoveel geld over dat je daar een overvolle garderobe van hebt kunnen sparen op je 25e. Ik houd zelf amper geld over voor een Vero Moda jurkje.
De heldin van de film is trouwens wel schattig. Wisten jullie al dat zij de verloofde van 'Borat' is. Hij is in het echt best wel leuk hoor, om te zien, en hij zal haar ongetwijfeld aan het lachen maken. En ze hebben samen een liefdesbaby. Zij is dus wel leuk als actrice, een beetje comedy slapstickachtig. Prima romcom materiaal.

Het verhaal van de film kennen we allemaal wel. Hoef je het boek niet voor gelezen te hebben, of de synopsis van de film. De titel zegt het al: Het meisje is verslaafd aan winkelen. Wat je er zelf wel bij kunt bedenken: En ze raakt in de problemen en dan is er een man en die is eerst verliefd op haar en dan boos en dan raakt ze uit de problemen en dan raakt hij weer verliefd op haar. Want zo gaat het nou eenmaal in de romcoms.

Dus...

Allemaal kijken binnenkort, want het is een leuke film om lekker met een bak popcorn en je vriendinnetjes te gaan kijken! Zeker tijdens de recessie, je kunt je lekker verliezen in alle schoenen, jassen, tassen en vooral sjaals.

Oh, en in de boekenserie gebeurt er nog veel meer (man, huis, zus, reizen, nog meer winkelen), dus als je niet kunt wachten tot de volgende verfilmingen (??): veel leesplezier!

Shopaholic ! omnibus
Shopaholic ! omnibus
Sophie Kinsella

Geen opmerkingen: